Michiel Trouw

Michiel is in 1992 afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht studierichting fysiotherapie. Hij is vanaf dat moment gaan werken in diverse praktijken en studeerde daarnaast manuele therapie aan de Stichting Opleiding Manuele Therapie waar hij in 1998 zijn diploma behaalde.

In 1999 begon hij zijn eigen praktijk in Hengelo. Vanaf 2002 tot 2005 bekwaamde hij zich in het behandelen van stoornissen en pijnklachten in het hoofd-hals gebied met als belangrijke peilers de kaak, de schedel en de zenuwen in die regio volgens het concept van de Cranio Faciale Therapy Academy (CRAFTA®) en is vanaf 2006 betrokken als docent voor deze academie in onder andere Duitsland, Nederland, Zwitserland, Italie, Spanje en de VS.

In 2008 behaalde hij na een studie van twee jaar de titel Master Manuele Therapie aan de SOMT te Amersfoort. Hij is stagebegeleider voor de opleiding. De grote liefde van Michiel binnen de manueel therapie is naast nek- en wervelkolomklachten, het behandelen, onderzoeken en verder in kaart brengen van functiestoornissen en pijnklachten in het hoofd- hals gebied. Dit zeer interessante gebied heeft raakvlakken met KNO, neurologie, kaakchirurgie, tandheelkunde, kindergeneeskunde, orthopedie, orthodontie en logopedie.

In 2011 is hij benoemd tot International CRAFTA® Teacher. Hij specialiseerde zich verder in het behandelen van migraine (o.a. bij kinderen) en schreef meerdere publicaties en hoofdstukken in internationale boeken over dit onderwerp. Vedere scholing volgens het concept van Dean Watson (Australie) gaf een verdieping in de hoofdpijn specialisatie.

 

 

‹‹ Terug naar team